Deutsch English

Over mij

Wie is Arnold Bosman?

Vaak wordt mij de vraag gesteld, waar kom je vandaan? Met andere woorden: Hoe ben je zo begonnen? Hoe kwam je aan je eerste geld? Dan antwoord ik: " Het gaat er niet om waar je vandaan komt, het gaat erom waar je naar toe gaat."

In het verleden ben ik ooit begonnen zoals zo velen met een krantenwijk. Als jonge jongen handelde ik in konijnen, duiven en kippen, later werden het bromfietsen en weer wat later werden het motoren en auto's.
Ik ben 15 jaar eigenaar geweest van een goedlopend autobedrijf. Hier had ik geen interesse meer in.

Tussendoor maakte ik de sprong naar het onroerend goed. Deze sprong naar het onroerend goed is in het begin zeker niet makkelijk geweest. Het is toch de wereld waar de komma op een andere plek staat, de wereld van de grotere bedragen en voordat je serieus genomen wordt ben je toch enkele jaren verder met de nodige ups en downs en het nodige leergeld dat dan betaald is.

Achteraf heeft het zijn voordeel gehad dat het als jonge man niet altijd eenvoudig is geweest, dan weet je ook wat een euro waard is en daar ga je dan ook naar handelen. Ik kan over mijzelf zeggen dat ik nu toch door alle ervaringen redelijk door de wol geverfd ben en met twee benen op de grond ben blijven staan. Ook in economische goede tijden, ben ik niet aan de zwier gegaan met de toenmalige verdiensten. Ik koos er meer voor alles rustig, veilig en degelijk te investeren, en te beleggen in goed verhuurbare panden op goede locaties.

Daarbij ontwikkelde ik in die tijd kennis over de vastgoedbranche en over de bancaire regels. Waarom is het één wel handel en het andere niet en waarom is het één wel te financieren en het andere niet? Elk object op zich moet worden uitgekristalliseerd om te zien wat de mogelijkheden zijn. Ook heb ik in deze periode nog meer dan ooit tevoren geleerd om selectief te zijn met de mensen waar ik mee samenwerk. Daarbij, er moet een klik zijn.

Dit traject heb ik achteraf met succes afgelegd als privé-investeerder en sinds kort als commercieel vastgoedman.

Ik heb in het verleden veel zaken gedaan die ik op dat moment niet alleen kon financieren. Door het samen te doen werd het toch een succes. Door te delen konden we vermenigvuldigen.

Vragen die mij regelmatig gesteld worden:

 • Waarom onder je eigen naam de onderneming runnen?
  Ik sta voor wat ik zeg en doe. Niet één of andere fictieve naam om me achter te verschuilen als het om wat voor reden niet goed gaat.
   
 • Waarom heb je dan altijd meer geld nodig als het toch goed gaat?
  Heel simpel, het stopt nooit. Je zoekt altijd kansen. Vandaag ben je nog ruim voldoende liquide, morgen krijg je een kans waar je vandaag nog nooit van hebt gehoord. Het komt altijd onverwacht en het komt nooit uit. Handel doe je als het over je pad komt, daarbij zijn de bedragen te groot. Het is de wet van de grote getallen. De komma staat nu eenmaal meer naar rechts.
   
 • Waarom werken vanaf huis?
  Het kantoor aan huis werkt nog altijd goed en hierdoor heb ik geen overheadkosten. Ik heb geen 9 tot 5 mentaliteit: ook 's avonds en in het weekend ben ik (meestal) bereikbaar. Daarnaast heb ik altijd alles bij de hand ook als ik 's avonds of in het weekend werk.
   
 • Waarom geen mooie folder of documentatie?
  Een duidelijke website die de eerste algemene informatie geeft lijkt mij voldoende. De overige vragen en/of suggesties worden in een persoonlijk onderhoud doorgesproken.